Obuka osoblja za IBR

Trening centar NDT TEAM d.o.o. vrši obuku osoba iz oblasti ispitivanja metodama bez razaranja.

Programom smo, za sezonu 2016/2017, obuhvatili obuke za sledeće metode:

  • Vizuelno ispitivanje (VT), nivo 1 i 2
  • Ispitivanje tečnim penetrantima (PT), nivo 1 i 2
  • Ispitivanje magnetskim česticama (MT), nivo 1 i 2
  • Ultrazvučno ispitivanje (UT), nivo 1 i 2
  • Ispitivanje vrtložnim strujama (ET), nivo 1 i 2
  • Ispitivanje nepropusnosti (LT), nivo 1 i 2
  • Ocena radiograma zavarenih spojeva (RT- FAW)
  • Ultrazvučno merenje debljine (UTT)

kancelarija

Sve navedene obuke obuhvataju oblasti pokrivene proizvodnim sektorima: zavareni spojevi (w), odlivci (c), otkovci (f), cevi i cevovodi (t) i proizvodi dobijeni deformacijom tj. oblikovanjem (wp) i industrijskim sektorima: proizvodnja metala i ispitivanje pre i u toku eksploatacije opreme, postrojenja i konstrukcije.

Sistem obuke osoba za ispitivanje metodama bez razaranja u Trening Centru NDT TEAM je u skladu sa zahtevima standard ISO/TR 25108, a naši programi obuke su usklađeni sa preporukama standarda ISO/TR 25107 i stalno se usavršavaju.

Obuku realizujemo sa malim grupama (maksimum 7 polaznika obuke), čime svaki polaznik obuke dobija potpunu posvećenost od strane predavača. U slučaju potrebe za dopunskom nastavom, naši predavači će izaći u susret svakom polazniku obuke i po sistemu jedan na jedan rešiti eventualne nedoumice. U mogućnosti smo da organizujemo i individualne časove obuke (jedan na jedan) prema dogovoru.

Centar za obuku NDT TEAM odobren je od strane dva sertifikaciona tela:

Cech zváračských odborníkov, Trnava, Slovačka http://zvar.eu/

APAVE VERTECH, Beograd, Srbija http://apave.rs/en/

Odobravanjem obuke Trening Centra NDT TEAM od strane “CZO” Slovačka  i "Apave Vertech” polaznicima obuke u Trening centru NDT TEAM  je omogućeno da se sertifikuju za određenu metodu ispitivanja metodama bez razaranja i dokažu svoju kompetentnost shodno zahtevima standard EN ISO 9712 i budu odobreni za ispitivanje opreme pod pritiskom shodno direktivi 97/23/EC i Pravilniku o tehničkim zahtevima za projektovanje, izradu i ocenjivanje usaglašenosti opreme pod pritiskom (Sl. Glasnik RS 87/2011).

Raspored obuka za tekući mesec možete pogledati ovde.